Hoe werkt het?

Als particulier of als zzp'er meedoen

Waarom meedoen?

Heb je geen eigen auto of gebruik je deze niet veel? Heb je af en toe een auto nodig maar wil je geen (tweede) auto aanschaffen? Of maak je gebruik van openbaar vervoer maar heb je meer behoefte aan flexibiliteit? Dan is een deelauto iets voor jou!

- Flexibel gebruik via een abonnement of prepaid
- Vaste parkeerplek met laadpaal bij jou in de buurt
- Geen kosten aan autobezit
- Handig reserveren, openen, sluiten en betalen via de GoodMoovs app
- Duurzaam op weg

 

Hoe werkt het?

Via het aanmeldformulier op onze website schrijf je je in bij het deelplatform GoodMoovs. Je download vervolgens de GoodMoovs app op je telefoon waarmee je alle deelauto's in Zeeland kunt reserveren en openen.Bekijk hieronder de video hoe je een auto reserveert via de app:
In de deelauto's liggen instructiekaarten over hoe je de auto gebruikt. Denk aan het loskoppelen van de laadkabel en het starten van de auto. Je kunt ook een training of telefonische instructie aanvragen voordat je gaat rijden of om je op weg te helpen als je bij de auto staat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij problemen kun je altijd bellen met de helpdesk van GoodMoovs welke 24/7 bereikbaar voor je is via 085 – 73 25 660. Zij kunnen bijvoorbeeld op afstand de auto voor je openen. Daarnaast kun je in de app de meest gestelde vragen bekijken.
 

Wat kost het gebruiken van een deelauto?

Voor het gebruikmaken van een deelauto betaal je een flexibel uurtarief en een vast kilometertarief van €0,20 (Inclusief btw). Het uurtarief wordt afgerekend in credits. Een credit kost €2,50. Overdag (07.00 -17.59 uur) kost een uurtje rijden je 2 credits, vanaf 18 uur 1 credit, vanaf 21 uur 0,5 credit en vanaf 23 uur slechts 0,25 credit. Bereken via deze tool hoeveel jouw rit gaat kosten. 

Als je van plan bent regelmatig een deelauto te gebruiken kun je een abonnement afnemen. Met een abonnement koop je goedkoper credits in. Hoe hoger je abonnement, hoe goedkoper je rijdt. Je vindt de kosten van de abonnementen in dit overzicht. In plaats van een abonnement kun je rijden door prepaid tegoed op je account te storten. Je rijdt dan tegen het reguliere tarief. Het rijtegoed kun je makkelijk op de account storten via iDeal. In dit document vind je meer uitleg over het rijden via de prepaid methode. 
 

Rijden via een abonnement

Rijden via prepaid tegoed

Zakelijk meedoen

Heeft jouw bedrijf een eigen wagenpark dat je wil verduurzamen of delen, of heeft jouw bedrijf geen beschikking over mobiliteit en wil je dat organiseren? Dan is zakelijk autodelen iets voor jouw bedrijf! Er zijn verschillende manieren om mee te doen:
 

Zakelijk deelt

Je neemt als bedrijf een hele elektrische deelauto af of brengt een eigen elektrische auto in. Zakelijk kun je onbeperkt rijden met de deelauto binnen het leasecontract. Je kunt zelf bepalen of je de auto openstelt voor derden. Je ontvangt een kick-back van deze opbrengsten.
 

SDMZ deelt

Je neemt een zakelijk abonnement af waarmee je mobiliteit inkoopt. Voor een vast bedrag per maand kunnen medewerkers zakelijk gebruik maken van de deelauto. Je kunt als bedrijf kiezen uit de volgende abonnementen:
- SDMZ M € 160,- per maand: 110 credits (> 55 uur rijtegoed) tot 5 medewerkers
- SDMZ L € 320,- per maand: 225 credits (> 112 uur rijtegoed) tot 20 medewerkers
- SDMZ XL € 475,- per maand: 340 credits (> 170 uur rijtegoed) meer dan 20 medewerkers
 
Hiernaast betaal je 16,5 cent per kilometer. 
 

Deze bedrijven doen al mee!

Zeeuwland, Impuls Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Orionis, Gemeente Vlissingen, AddVision, Promopolitan, Scalda en Zeeuwind.

Het is ook mogelijk de deelauto's te gebruiken via bijvoorbeeld je OV chipkaart of bankpas. Neem hiervoor contact op met ons. Hier vind je meer informatie over hoe het werkt