Wolphaartsdijk wint Autodeel Award voor het beste lokale initiatief

Natuur & Milieu kende voor de zesde keer de Autodeel Award toe, in samenwerking met CROW en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. ‘Met de Autodeel Award stimuleren we het gebruik van deelauto’s en belonen we gemeentes en initiatieven die hierin voorop lopen. We hopen dat anderen leren van de aanpak van deze winnaars en het autodelen verder groeit’, aldus Rob van Tilburg, directeur programma’s van Natuur & Milieu.

De award voor het beste lokale initiatief gaat naar een initiatief met elektrische deelauto’s bij voetbalvereniging Wolfaartsdijk. De awards zijn uitgereikt door Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Steven van Weyenberg tijdens de Nationale Conferentie Duurzame Mobiliteit in de Fokker Terminal in Den Haag.

Het autodeelinitiatief bij de voetbalvereniging Wolfaartsdijk in Wolphaartsdijk (gemeente Goes) is gekozen tot het beste initiatief van dit jaar. Hier worden sinds februari 2021 twee elektrische deelauto’s gebruikt in het dorp, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van zonne-energie die wordt opgewekt op het dak van de voetbalvereniging. De voetbalvereniging geeft zichtbaarheid aan de deelauto’s en stimuleert het gebruik onder de trainers. Initiatiefnemers Sander Hoogewoning en Hannah Twigt: ‘We hebben hard gewerkt met elkaar en met steun van gemeente Goes om elektrisch autodelen van de grond te krijgen in Wolphaartsdijk. En dat betaalt zich uit want er is al meer dan 12.000 kilometer gereden in de deelauto’s. De samenwerking met Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland, de voetbalvereniging en de ambassadeurs zijn een belangrijk onderdeel van dit succes.’