Vanaf vandaag is er één deelauto in Wolphaartsdijk beschikbaar!

Vandaag is in Wolphaartsdijk het deelauto project gestart! Vanaf nu is er één elektrische deelauto beschikbaar bij voertbalvereniging V.V. Wolfaartsdijk. Met verschillende partijen is afgelopen periode hard gewerkt aan de opstart van dit initiatief. De eerste week is een testperiode, vanaf 1 februari is de deelauto beschikbaar voor iedereen. Op 3 februari is ook de tweede deelauto in Wolphaartsdijk geplaatst. 

Het initiatief voor deelauto's in Wolphaartsdijk komt vanuit Sander Hoogewoning en Hannah Twigt. Ongeveer twee jaar geleden kwamen zij in contact met Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland waarna het initiatief in samenwerking is opgepakt. De pilot kan nu van start dankzij een subsidie van gemeente Goes. 

Voetbalvereniging V.V. Wolfaartsdijk heeft een laadpaal gerealiseerd waar de deelauto's een vaste standplaats hebben. Louwman levert nieuwe Peugeots e-208 die zijn uitgerust met het deelsysteem. In de deelauto's ligt een laadpas waarmee je bij elk openbaar laadpunt kunt opladen, een instructiekaart en het helpdesknummer van GoodMoovs welke 24/7 bereikbaar is bij problemen. Poetsbedrijf SAV gaat de schoonmaak van de deelauto's verzorgen. 

De deelauto's zijn beschikbaar voor iedereen met een rijbewijs. Aanmelden doe je gemakkelijk via de website van Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland. Als particulier kun je kiezen om gebruik te maken via prepaid tegoed of een persoonsabonnement. Als bedrijf kun je een zakelijk abonnement bestellen. De deelauto's zijn te gebruiken via deelplatfom GoodMoovs. Na aanmelding kun je de GoodMoovs app downloaden en zo de deelauto's reserveren en openen. In Wolphaartsdijk zijn verschillende ambassadeurs aanwezig die je alles kunnen vertellen over de deelauto's. Ze helpen je graag op weg bij het eerste gebruik en plannen een training in zodra je aanmelding compleet is. 

Ook met deelauto gebruik wordt verzocht de richtlijnen van het RIVM op te volgen en geen gebruik te maken wanneer u gezondheidsklachten ervaart. Om het besmettingsgevaar te minimaliseren wordt na elk gebruik de deelauto 2 uur geblokt en liggen er desinfecterende doekjes in de auto om de contactpunten mee af te doen.