Officiële opening E-Mobility Park Vlissingen

Gisteren is het eerste deelauto park van Zeeland officieel geopend. In het bijzijn van ruim 60 partners, gebruikers en studenten openden gedeputeerde Mobiliteit Harry van der Maas en wethouder Duurzaamheid Els Verhage het park door een deelauto te reserveren én samen weg te rijden.

Er zijn op het E-Mobility Park 10 parkeervakken gerealiseerd met laadpunten voor de deelauto’s én voor gastladers. Binnenkort bouwen studenten van Scalda de overkapping waarna Zeeuwind zonnepanelen installeert.

Twee nieuwe partners zijn tijdens de opening geïntroduceerd: Automotions en Raab Karcher. Automotions gaat elektrische voertuigen leveren en mobiliteit verkopen. Zo hoeven deelnemers geen auto’s meer te leasen, maar hoeven ze alleen te betalen voor gebruik. Dit is een bijzondere samenwerking en een volgende stap in de transitie van bezit naar gebruik. Raab Karcher levert het hout voor de overkapping. De constructie is zó ontworpen dat het hout intact blijft door het te klemmen in plaats van te schroeven. Mocht de overkapping in de toekomst verwijderd worden, dan neemt Raab Karcher het hout terug en zorgen ze voor hergebruik. Ook dit is een unieke samenwerking en een stap op weg naar een circulaire economie.

Het E-Mobility Park is een initiatief van Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland. De voorzitter van de stichting, Gerben Rodts, verwelkomde iedereen bij de opening en vertelde over welke initiatieven de stichting nog meer aan het ontwikkelen is in Goes, op Schouwen-Duiveland en in Middelburg.