Garage Touw gaat autodelen!

Garage Touw in Koudekerke heeft al een tijdje rondgelopen met het idee om te gaan autodelen. Zoals bijna elk ander autobedrijf heeft Garage Touw een aantal leenauto’s om aan klanten uit te geven. Deze leenauto’s op fossiele brandstof zijn nu vervangen door drie elektrische Skoda CityGo’s die Garage Touw heeft aangeschaft. Deze auto’s hebben een actieradius van ongeveer 200 km. Ook staan er nu een aantal laadpalen op het terrein van Garage Touw.

“In de straten van Koudekerke zien we veel tweede auto’s staan die weinig gebruikt worden. Door de inzet van deelauto’s willen we stimuleren om auto’s samen te gaan gebruiken. Dit is beter voor het milieu en de straten van Koudekerke worden hierdoor rustiger”, aldus initiatiefnemer Joop Aarnoutse.  

Om de auto’s deelbaar te kunnen maken is op zoek gegaan naar een geschikt deelplatform. Garage Touw heeft o.a. onderzoek gedaan naar het Juuve autodeelplatform. Met hulp van Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland is uiteindelijk gekozen voor het deelplatform GoodMoovs. Hetzelfde deelsysteem dat ook in de andere deelauto’s in Zeeland zit. Zo kunnen bestaande gebruikers van de deelauto’s in bijvoorbeeld Vlissingen ook de deelauto’s bij Garage Touw gebruiken.

Wat nieuw is bij Garage Touw is dat reserveringen ook gemaakt kunnen worden op een druppel of bijvoorbeeld een bankpasje. Als klant bij Garage Touw krijg je dan ook voortaan zo'n druppel mee voor het gebruik van de deelauto als zijnde leenauto. 

Garage Touw heeft voor uitleg over de deelauto’s de website www.mobilitouw.nl in het leven geroepen. Gebruikers kunnen zich aanmelden via de aanmeldpagina op onze website.