Proef deelauto Wolphaartsdijk biedt toekomstperspectief

Al langere tijd is er in Wolphaartsdijk het idee om een deelauto project op te starten. In opdracht van gemeente Goes onderzoekt Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland (SDMZ) met initiatiefnemers Sander en Hannah Twigt de haalbaarheid van het project. SDMZ biedt de initiatiefnemers handvatten en ondersteuning om het voor elkaar te krijgen.

In het kader van dit onderzoek is er op 20 april een proef gestart waarbij een deelauto uit Vlissingen tijdelijk beschikbaar was voor inwoners uit Wolphaartsdijk. De deelauto was beschikbaar voor proefritten en om inwoners bekend te maken met autodelen en elektrisch rijden. De deelauto is nog beschikbaar tot en met zondag 24 mei.

Met hulp van drie ‘local hero’s’ uit het dorp en Sander en Hannah zijn de inwoners op weg geholpen in de deelauto. Via het deelsysteem GoodMoovs hebben geïnteresseerden zich kunnen inschrijven en de app en de auto geprobeerd.

De proefperiode is in aanloop naar de definitieve plaatsing van één of meer deelauto’s in Wolphaartsdijk. Inwoners kunnen straks op basis van een abonnement de deelauto een aantal dagen per maand gebruiken. Afhankelijk van het aantal afgenomen abonnementen wordt gekeken hoeveel deelauto’s er vanaf oktober een vaste standplaats krijgen. Informatie over de verschillende abonnementsvormen en het afsluiten, vind je hier.

Het idee is om de verwachte deelauto’s een vaste standplaats te geven bij de Griffioen. De lokale voetbalvereniging V.V. Wolfaartsdijk is van plan de laadpalen te exploiteren en hun dak vol te leggen met zonnepanelen om stroom op te wekken voor de deelauto’s. De voetbalvereniging is al jaren bezig met verduurzamen en hebben daar laatst een prijs voor gewonnen van NOC*NSF.