Start proef elektrische deelauto in Wolphaartsdijk

Het initiatief voor een deelauto project in Wolphaartsdijk komt vanuit Sander Hoogewoning en Hannah Twigt. In samenwerking met Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland (SDMZ) wordt er gewerkt aan een pilot met elektrische deelauto’s.  

De deelautos van SDMZ in Vlissingen worden voornamelijk voor zakelijke ritten gebruikt, vanwege het thuiswerken bij veel organisaties is daardoor capaciteit over. Dat biedt de mogelijkheid om tijdelijk een elektrische deelauto in Wolphaartsdijk te plaatsen als proef.  

Op maandag 20 april startte de proefperiode van de deelauto in Wolphaartsdijk. De deelauto blijft daar staan tot zondag 10 mei. De Nissan Leaf staat aan de Oostkerkestraat/van der Baanstraat aan de laadpaal van Hannah Twigt die ze komende periode beschikbaar stelt voor de deelauto. De deelauto is beschikbaar om zoveel mogelijk mensen een proefrit te laten maken. 

De proefperiode is in aanloop naar de definitieve plaatsing van één of meer deelautos in Wolphaartsdijk. Inwoners krijgen nu alvast de mogelijkheid kennis te maken met autodelen en elektrisch rijden. Afhankelijk van het enthousiasme en het aantal serieuze gebruikers wordt gekeken of en hoeveel deelauto’s er een vaste standplaats krijgen in september, in de buurt van de Griffioen. 

Ook met deelauto gebruik wordt verzocht de richtlijnen van het RIVM op te volgen en geen gebruik te maken wanneer u gezondheidsklachten ervaart. Om het besmettingsgevaar te minimaliseren wordt na elk gebruik de deelauto 2 uur geblokt en liggen er hygiënische doekjes in de auto om de contactpunten mee af te doen.  

Meer informatie vind u op deze Facebookpagina. 

Schrijf je hier in voor de deelauto in Wolphaartsdijk